Enterprise app store
Date: 4-6-2015
Author: Robbert Nieuwerf

Als u mijn blogs van de afgelopen tijd heeft gevolgd dan weet u dat er veel is gezegd over Business Process Management en het automatiseren van processen. Bij het automatiseren van processen kunnen de bijbehorende processen worden gebundeld. Dit bundelen is mogelijk wanneer processen beginnen met een digitaal formulier. Deze bundeling van digitale formulieren noemen we een Enterprise app store. Een Enterprise app store is niets anders dan een verzameling digitale formulieren die gebruikt worden om processen te stroomlijnen.

Als uitgangspositie voor het opzetten van een Enterprise app store gelden een aantal basis principes. Werknemers werken namelijk steeds meer mobiel en hebben om die reden dus ook meerdere operationele platformen ter beschikking. Een app platform moet daardoor dus volledig mobiel kunnen werken met deze platformen; we willen ten slotte bereiken dat er sneller en vaker gereageerd wordt. Verder moet een app store makkelijk te bereiken zijn om ervoor te zorgen dat de formulieren ingevuld kunnen worden, zodat processen direct kunnen worden gestart.

De formulieren moeten uiteraard wel aansluiten bij de werkzaamheden van de werknemers. Belangrijke aspecten bij de opzet van de formulieren is dat deze makkelijk in te vullen zijn, overzichtelijk zijn en er de mogelijkheid is om data te integreren van andere informationbronnen. Nog belangrijker voor mobiele medewerkers is dat belangrijke formulieren ook blijven werken als er geen verbinding is met het internet, inclusief behoudt van backend informatiebronnen. We gaan er tegenwoordig steeds meer vanuit dat er maar overal internet is, maar in de praktijk is dit echter nog steeds niet het geval.

Meer weten over het opzetten van een Enterprise app store, neem dan contact op met marketing@thysia.eu.

Category:  
Tags: