Ervaringen Ruud Geven – stagiair/werkstudent informatiebeveiliging

Ervaringen Ruud Geven – stagiair/werkstudent informatiebeveiliging
Date: 25-4-2014
Author: Ruud Geven

Mijn naam is Ruud Geven en ik studeer Information Management aan de Universiteit in Tilburg. Omdat ik praktijk ervaring wilde opdoen op een gebied dat affiniteit had met mijn studie, heb ik gesolliciteerd op een vacature van Thysia.

 

Deze vacature bestond uit een werkopdracht op het gebied van Informatiebeveiliging en besloeg 2 dagen per week, voor 3 maanden lang. Op het moment van schrijven is het mijn laatste dag bij Thysia en zou ik graag mijn ervaringen delen met toekomstige stagiairs en werkstudenten.

 

3 maanden geleden (februari 2014) ben ik bij Thysia begonnen met een werkopdracht omtrent Informatiebeveiliging. Thysia biedt door middel van de Thysia Information Security Solution (TISS) een oplossing voor het stroomlijnen en beveiligen van informatie. TISS helpt organisaties te voldoen aan normeringen door in kaart te brengen in hoeverre de organisatie al voldoet aan de norm en hoe men de normering om kan zetten tot concrete verbeteracties.

 

TISS ondersteunde op dit moment alleen de NEN 7510 normering, welke specifiek voor de zorg sector is. Mijn opdracht was om ervoor te zorgen dat TISS ook in andere sectoren en internationaal zou kunnen worden ingezet. Dit heb ik gerealiseerd door de algemene norm voor Informatiebeveiliging te ondersteunen in TISS en door een vertaalslag te maken van Nederlands naar Engels.

 

Thysia als werkgever en organisatie is mij ook zeer goed bevallen. Vanaf dag 1 werd ik als een collega behandeld en niet gezien als "slechts" een stagiair of werkstudent: je wordt direct in het team opgenomen. De sfeer binnen Thysia is zeer informeel en collega's maken altijd tijd vrij om vragen te beantwoorden. Ook heb je veel vrijheid binnen de organisatie, wat zich o.a. vertaald naar flexibele werkplekken en werktijden.

 

Deze factoren maakte het mogelijk om de werkopdracht met succes te voltooien. Mijn periode bij Thysia was dan ook een leerzame en leuke ervaring.

Category:  
Tags: