Media aandacht voor PGD's
Date: 26-5-2015
Author: Kristian de Lange

In een reeks blogs bespreken we de praktische toepassing van persoonlijke gezondheids dossiers. Een PGD is een elektronisch dossier waarmee je gezondheidsinformatie kunt verzamelen van jezelf en je dierbaren. Het ondersteunt mensen bij het nemen van beslissingen over hun gezondheid.  Deze aflevering gaat over de media aandacht voor PGD's in de afgelopen week.

Wie eenmaal een PGD heeft wil nooit meer zonder

Iemand is zelf eigenaar en beheerder van de informatie in het PGD. Het wordt gevuld door jezelf, Apps en apparaten en (zorg)professionals. Door deze samenwerking beschikt de professional ook over completere informatie in het (zorg)proces. De voordelen zijn duidelijk.
Afgelopen week was er veel media aandacht voor een onderzoek van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) onder 11.000 Nederlanders waaruit dit ook bleek. De conclusie van het onderzoek was tweeledig. Allereerst gebruiken nog weinig Nederlanders een PGD. Het is immers een nieuwe toepassing die nogal disruptief is…
En vele innovaties hebben een lange periode nodig vanaf het moment dat ze beschikbaar komen totdat ze breed geadopteerd worden. Het klassieke model over dit proces is van Everett Rogers. Bijna iedereen kent dit plaatje wel.
afbeelding product levenscyclus

PGD's bevinden zich duidelijk in de eerste fase, vooral in gebruik bij innovators. Deze voorlopers zijn echter wel heel tevreden over de toegevoegde waarde van PGD's. Sterker nog, de conclusie van het onderzoek is dat gebruikers van een PGD nooit meer zonder willen! Het volledige onderzoek is na te lezen via deze link.

De lancering van Hesher®

En dan was er de introductie van Hesher®, het nieuwe gezondheidsplatform van Thysia. Het is bedoeld voor iedereen die bewust bezig is met zijn gezondheid. Het bevat betrouwbare informatie over voeding, bewegen en zorgprofessionals en een Persoonlijk Gezondheidsdossier (PGD). Op deze manier leveren we vanuit Thysia een actieve bijdrage aan de adoptie van PGD's. De realisatie van het platform is mede mogelijk gemaakt door de rijksoverheid en het wordt aangeboden in samenwerking met vooruitstrevende aanbieders van zorg, welzijn en sport. Onze innovatie is opgepikt door de media en RTL4 heeft een item gemaakt in het programma Medical Travel. Informatie en het complete item is te zien via deze link. De aandacht van de media in de afgelopen week is een mooie opsteker. Dit ondersteunt het realiseren van onze missie om persoonlijke gezondheidsinformatie eenvoudig en veilig te kunnen vinden, bijhouden en delen. In mijn volgende blog meer over dit thema!
Hesher

Thysia Information Management: Zorgtransformatie met ICT.

Thysia richt zich op het zinvol gebruiken van ICT in de zorg. De oplossingen van Thysia helpen de zorgsector eenvoudiger samenwerken en informatie delen. Specialisaties zijn zorgportalen, persoonlijke gezondheidsdossiers en een naadloze integratie met andere toepassingen.

Category: