No code workflows
Date: 10-4-2015
Author: Robbert Nieuwerf

​Stel: U bent van plan om workflows in te zetten in uw organisatie, met als doel procesverbetering door te voeren en kosten te besparen. U maakt hiervoor een analyse en gaat daarmee naar uw IT leverancier. En dan beginnen de problemen…


Workflow inrichten

Volgens de leverancier moet u een compromis maken in uw analyse om het proces juist in te richten. Daardoor behaalt u niet de maximale ROI. Rede voor het compromis is dat de leverancier aangeeft alleen workflow te kunnen toepassen in uw ERP/CRM/SharePoint systeem. En als u toch meer wilt moet er geprogrammeerd gaan worden om data van het ene systeem naar het andere te krijgen. Juist voor die situaties zijn BPM platformen als K2 belangrijk. Binnen dit soort systemen heb je geen maatwerk nodig om toch uit verschillende databronnen je processtappen af te handelen. Een systeem als K2 geeft u de mogelijkheid om op configurabele wijze de processen in te richten en data visueel te maken en dus ook geen compromis te maken.


Configurabel platform

Een platform met deze configuratiemogelijkheid noemen we een "low code" platform. Een platform waar dus niet in gecodeerd wordt, maar waar juist de oplossing geconfigureerd wordt en alleen in uiterste gevallen via code wordt ingegrepen. Doordat er niet geprogrammeerd hoeft te worden kunnen de processen sneller gemodelleerd worden en zijn projecten per definitie sneller en goedkoper afgerond dan via programmeren. En omdat het een platform is kunt u ook meerdere processen bouwen, waardoor point solutions min of meer overbodig zijn (zie mijn blog Point solution vs platform).

Als u nu denkt dat dit soort platformen nooit erg compleet kunnen zijn in benefits, features en functions, laat ons u dan verrassen d.m.v. een demo of bekijk deze case studie eens.

no code workflows.jpg 

Category: