Slim inzetten ICT in bedrijfsleven kan miljarden opleveren

Slim inzetten ICT in bedrijfsleven kan miljarden opleveren
Date: 1-5-2015
Author: Manon Kitslaar

Het ministerie van Economische Zaken heeft uit het onderzoek  'Van een fysieke naar een intelligente Digital Gateway' geconcludeerd dat het slim inzetten van vernieuwende ICT-toepassingen de Nederlandse economie de komende vijf jaar wel 15 miljard euro extra kan opleveren.

Volgens het onderzoek is ICT steeds meer verweven met andere sectoren, waardoor succes in de gehele economie in belangrijke mate mede wordt bepaald door succesvolle toepassing van ICT-oplossingen. Wanneer uw bedrijf dus een goede ICT infrastructuur heeft, kan dit u veel geld en tijd schelen! Hier komt Thysia om de hoek kijken; we hebben oplossingen die u kunnen helpen om uw infrastructuur te optimaliseren en organiseren.

Vooroplopen met de ontwikkeling van sectorspecifieke systeemplatformen, bestaande uit infrastructuur, standaarden en applicaties, waarborgt de concurrentiepositie van een bedrijf in de toekomst. Om een voorbeeld te noemen; de financiële dienstverlening heeft in het verleden sterk geprofiteerd doordat ze een systeemplatform hadden geïmplementeerd. Volgens het artikel zet Nederland nu de volgende stap én breidt het haar positie uit van fysieke 'platte' digital gateway tot een virtuele 'intelligente' digital gateway met de vorming van deze sectorspecifieke systeemplatformen. Het systeemplatform vormt hierbij de schakel tussen de sterke infrastructuur en de betreffende sector. Het is dus van belang dat uw ICT naar belangen werkt én up to date is.

Voldoet uw bedrijf al aan de eisen van de huidige ICT normen? Wanneer dit niet het geval is of u twijfelt; neem dan nu contact op met Thysia en maak een afspraak om mogelijke verbeteringen te bespreken.

 

 

Category: