Verslag: Seminar Persoonlijke Gezondheidsdossiers & Zorgportalen

Verslag: Seminar Persoonlijke Gezondheidsdossiers & Zorgportalen
Date: 2-6-2014
Author:  

​Onlangs fungeerde de trouwzaal van het pand aan de Haagse markt 1 te Breda weer als ruimte om kennis te delen. Waar in deze zaal veelal het 'ja- woord' klinkt ontving Thysia tijdens het lunchseminar 'Persoonlijke Gezondheidsdossier & Zorgportalen' op 22 mei 2014, een verscheidenheid aan deelnemers en sprekers uit de zorgsector. Het doel van het seminar was om de oplossingen voor preventie en zelfmanagement in kaart te brengen en de mogelijkheden van PGD's en Zorgportalen inzichtelijk te maken. Deze thema's zijn dan ook in een reeks van presentaties met daartussenin een lunch besproken. Wij danken zowel de deelnemers als de sprekers voor hun interactie, enthousiasme en kennisdeling.   

 

Zonder de sprekers noch de deelnemers hadden we namelijk nooit zo'n breed scala aan vernieuwende onderwerpen in zo'n korte tijd de revue kunnen laten passeren. We nemen u dan ook graag even mee naar wat er tijdens dit zorgseminar besproken is.

 

Na ontvangst, een kopje koffie en een koek trapte Kristian de Lange (directeur) van Thysia het seminar af. Na een inventarisatieronde waarin verwachtingen en vraagstukken zijn besproken, werd de eerste spreker van de dag voorgesteld. 

 

Marcel Heldoorn, Patiënten federatie NPCF

Marcel Heldoorn, Patiënten federatie NPCF  

  
De eerste spreker was Marcel Heldoorn (sr. Beleidsmedewerker E-Health) van NPCF. Marcel sprak namens de Patiënten federatie over de visie op zorg en persoonlijke gezondheidsgegevens. Zo gaf hij antwoord op de vraag; 'Wat kan ik straks met mijn persoonlijke gezondheidsgegevens' vanuit het perspectief van de patiënt en zijn of haar behoeften en vanuit de ontwikkelingen, behoeften en mogelijkheden binnen de zorgsector. Marcel presenteerde op een luchtige manier de visie en nieuwe (digitale) wereld waar zorginstellingen en patiënten in de nabije toekomst mee te maken gaan krijgen. Onderstaande illustreert een deel van deze inhoud.

 

 

 

Fred Ruigrok, TranSpaarne Holding

Na het verhaal van Patiënten federatie NPCF was het de beurt aan Fred Ruigrok (directeur TranSpaarne Holding) o.a. bekend van het Spaarne ziekenhuis. Fred sprak vanuit praktijkervaringen over preventie en zelfmanagement bij het Spaarne Ziekenhuis. Gezien de vooruitstrevende visie die het Spaarne ziekenhuis naleeft en de stappen die zij als pioniers hebben genomen sloot de presentatie van Fred naadloos aan bij het thema en de andere presentaties. De koppelingen tussen behoeften en praktijkoplossingen maakte het verhaal levendig. Zo vertelde hij o.a. over het zorgportaal van de toekomst, gezondheidszorg versus ziekte, de relatie tussen arts en patiënt, de patiënt en zijn hedendaagse behoeften en de integratie van websites/ apps met Microsoft HealthVault als PGD.   

 

Fred Ruigrok, TranSpaarne Holding 

 

Tussen de presentaties door was er tijd om het eerste deel van het seminar te laten bezinken tijdens een lunch. Gezien het mooie weer ontstond al snel onderstaande bordesfoto:  

 

André Piso, Microsoft NL

Fred Ruigrok liet in zijn presentatie het platform Microsoft HealthVault al even vallen. De spreker na de lunch is hier uitgebreider op in gegaan. Deze spreker was namelijk André Piso (Business Development Manager Health) namens Microsoft NL. Door het benoemen van de mogelijkheden en praktijkcases maakte André inzichtelijk wat HealthVault is en hoe het gebruikt kan worden. Onderstaande illustreert een deel van deze inhoud:

 

 


Kristian de Lange, Thysia  

Als laatste sloot Kristian de Lange (directeur) van Thysia het seminar af. Tijdens deze presentatie sprak hij over de mogelijkheden en integraties van zorgportalen en persoonlijke gezondheidsdossiers. Aan de hand van technieken en thema's als Microsoft SharePoint en HealthVault, cases, innovaties in de zorg en informatie management werd deze afsluitende presentatie gegeven.

 

Kristian de Lange, Thysia   

 

Indien u geïnteresseerd bent in bovenstaande onderwerpen zoals; zorgportalen, PGD's, SharePoint of HealthVault, aarzel dan niet maar neem gerust contact op voor meer informatie.
In de Thysia bibliotheek kunt u tevens een aantal kennisdocumenten over deze onderwerpen downloaden.

Category: Events
Tags: