Zelfzorgplatforms en kwaliteitseisen

Zelfzorgplatforms en kwaliteitseisen
Date: 26-9-2014
Author: Femke van der Ha

Thysia is actief betrokken bij de ontwikkelingen op dit gebied van Persoonlijk Gezondheidsdossiers. Op landelijk niveau zijn wij met beleidsmakers als NPCF en Nictiz in gesprek over standaarden. Daarbij merken we dat zorgorganisaties preventie, zelfmanagement en verlaging van zorgkosten boven aan hun agenda hebben staan. Met onze oplossingen en expertise maken we de toepassing van PGD's in de zorgpraktijk mogelijk.


In lijn van deze activiteiten is vandaag een bericht geplaatst door Zelfzorg Ondersteund (ZO!), de krachtenbundeling van vertegenwoordigers van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. ZO! biedt vanaf nu de mogelijkheid voor ICT-leveranciers om zich aan te melden voor formele toetsing aan kwaliteitscriteria voor zogeheten zelfzorgplatforms. Het doel hiervan is dat er voor zorgaanbieders een overzichtelijke lijst ontstaat van goedgekeurde systemen.

Volgens de initiatiefnemers van ZO! kunnen digitale zelfzorgplatforms een grote bijdrage leveren aan de beloften van ondersteunde zelfzorg: een betere kwaliteit van leven voor mensen met een chronische aandoening, een vermindering van de ziektelast en daarmee een grotere doelmatigheid in de zorg.

Het volledige persbericht kunt u hier teruglezen.

 

Category:  
Tags: