​Woonzorgcentra Zuiderhout zet SharePoint in voor Intranet, KMS en procesbeheersing

​Woonzorgcentra Zuiderhout zet SharePoint in voor Intranet, KMS en procesbeheersing


Binnen Zuiderhout werd al geruime tijd gebruik gemaakt van Microsoft SharePoint voor het Kwaliteits Management Systeem (KMS). Onlangs is  het nieuwe Intranet in gebruik genomen en wordt het platform ook gebruikt voor de ondersteuning van een aantal belangrijke processen.

 

De missie van Woonzorgcentra Zuiderhout is diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan ouderen te bieden. Met deze diensten richt Zuiderhout zich op de kwaliteit van leven en het ondersteunen van het levensgeluk van cliënten. In het kader van de veranderingen in de zorg wenste Zuiderhout de interne communicatie en processen verder te stroomlijnen door de inzet van ICT.

 

In aanvulling op het KMS heeft Thysia in de afgelopen periode samen met Zuiderhout oplossingen gerealiseerd op het gebied van Intranet en procesondersteuning. Het Intranet bevat functionaliteiten zoals nieuws, samenwerking sites en uiteraard is het KMS nu ook hierin ondergebracht. Daarnaast krijgen de gebruikers taken aangereikt en wordt informatie op maat aangeboden over de volgende werkstromen:

  • Klachtenafhandeling
  • Indiensttreding
  • Meldingen van storingen
  • Medewerkers- en afdelingspagina's

Hiermee is de stap gezet naar een persoonlijke werkomgeving voor de medewerkers. Dit bevordert de transparantie, inzicht en productiviteit. Tevens kon Zuiderhout met deze stap enkele verouderde applicaties uitfaseren.

 

De volgende stap in het Zuiderhout Intranet, is de implementatie van een werkstroom ter ondersteuning van cliëntenmutaties. Dit zal in het najaar worden gerealiseerd. 

 

Zie ook de omschrijving van onze Intranet oplossing.