Eosta heeft digitalisering facturenstroom afgerond

​Eosta heeft de digitalisering van haar facturenstroom volledig afgerond


Eosta, marktleider in ecologische groenten en fruit, is de afgelopen jaren enorm snel gegroeid. Mede door deze groei kwam de wens om de meegroeiende facturenstroom te digitaliseren. Thysia heeft dit, in 3 verschillende fasen, in SharePoint gerealiseerd en onlangs is het project succesvol afgerond.

Tijdsbesparing

De volledige facturenstroom (van facturen zonder ontvangstregels en goederenfacturen t/m kostenfacturen met ontvangstregels) wordt nu digitaal afgehandeld en levert een tijdsbesparing van wel 50% op. Reeds 80% van de facturen wordt 100% digitaal afgehandeld. Op dit moment wordt deze afhandeling nog ondersteund door een controlemoment door een medewerker, maar hier kan men indien gewenst t.z.t. ook vanaf zien.

Documentbeheer

Het voordeel qua personele belasting staat los van de voordelen die moeilijker te kwantificeren zijn, zoals de beschikbaarheid van de facturen en de enorme toename in beheersbaarheid van het proces. Bovendien heeft de factuuroplossing niet in de laatste plaats het voordeel dat het generieke karakter van de oplossing biedt: "Het beheer en de opslag in Sharepoint van certificaten (zeer belangrijk in de handel in biologische groenten en fruit) en abonnementen, waar tevens workflows aan gekoppeld zijn, is eveneens ingericht door Thysia.“


Benieuwd naar de volledige referentiecase over de digitalisering van de facturenstroom van Eosta? Lees dan nu snel verder!