Nieuwe versie Thysia Information Security Solution (TISS)

​Nieuwe versie Thysia Information Security Solution (TISS)


In de afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe versie van TISS, de Thysia Information Security Solution. Komende week zal de nieuwe versie live gaan en kan iedere gebruiker aan de slag met de nieuwe, verbeterde versie.


TISS is ontwikkeld t.b.v. de informatiebeveiliging binnen de zorgbranche. Met behulp van TISS kan men een nulmeting doen om te bepalen in welke mate de zorgorganisatie voldoet aan de NEN 7510 norm. Vervolgens kan men met behulp van diverse vragensets aan de slag om tot het punt te komen waarin het bedrijf voldoet aan de eisen van NEN 7510 en zal slagen voor de audit. TISS bestaat zowel uit een uitgebreide, betaalde versie (TISS Premium) als een vereenvoudigde, gratis versie (TISS Express).

Als reactie op gebruikerservaringen en ontwikkelingen door de jaren heen, is besloten om de oude TISS versie aan te passen. Belangrijkste verbetering is de snelheid van de oplossing. In deze HTML5 versie kunnen de behaalde resultaten een stuk sneller verwerkt worden. Bovendien kan men in de nieuwe versie ook in de taken- en documentenlijst zien aan welke vragen deze taken en of documenten gekoppeld zijn, waar men voorheen alleen per vraag kon bekijken of er een taak of document aan gekoppeld was. Met dit nieuwe overzicht is het nóg eenvoudiger om te zien op welke vragen en categoriën de documenten of taken invloed hebben.
Het nieuwe uiterlijk en de licht aangepaste menu-indeling maken dat de oplossing met haar tijd mee gaat. Tot slot is het het vermelden waard dat de oplossing nu ook geschikt gemaakt is voor multi-normering. Indien gewenst, of indien in de toekomst vereist, kunnen ook andere normen dan de NEN7510 ook in de vragensets opgenomen worden.

LET OP! Woensdag 10 september 2014 zal de oude versie omgezet worden naar de nieuwe, verbeterde versie. Dit betekent dat TISS de gehele dag niet beschikbaar zal zijn. Na de overgang zal reeds verwerkte data, uiteraard onveranderd, beschikbaar zijn.

Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden van TISS.