Onze ontwikkelingen rondom informatiebeveiliging

Onze ontwikkelingen rondom informatiebeveiliging

 

Op basis van gedegen kennis van informatiebeveiliging, NEN7510 en de zorg heeft Thysia een methodiek ontwikkeld om zorg instellingen te ondersteunen bij het verbeteren van de informatiebeveiliging.

 

Deze methodiek bestaat uit (praktijkgericht) advies ondersteund door een softwaretool genaamd Thysia Information Security Solution of TISS en helpt bij het in beeld brengen en monitoren van risico's en acties ter verbetering. Dit kan ook eenvoudig herhaald worden zodat het verbeteren van de informatiebeveiliging een continue en geborgd proces wordt.

De afgelopen maanden is onderzocht of de TISS tool ook uitgebreid kan worden naar de volledige ISO27002 norm. De vragensets zijn vergeleken en vertaald en de uitkomst van de gehoopte uitbreiding is positief; de mogelijkheid om meerdere normen te ondersteunen is een feit. Tevens wordt er op dit moment achter de schermen van Thysia gewerkt aan het realiseren van online beschikbaarheid van TISS, waarbij beschikbaarheid op mobiele devices uiteraard niet weg kan blijven. Dit zou er aan bij moeten dragen dat zorginstellingen nóg eenvoudiger overzicht houden van de mate waarin ze conform de NEN7510 óf de ISO27002 te werk gaan.

Om volledig op de hoogte te blijven over deze ontwikkelingen kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief of alvast aanmelden voor de gratis versie van TISS, genaamd TISS Express.