Persoonlijke Gezondheidsdossiers door middel van HealthVault

​Persoonlijke Gezondheidsdossiers door middel van HealthVault

 

Een vertrouwde plek waar mensen hun gezondheidsinformatie online kunnen verzamelen, opslaan, gebruiken en delen.

 

Vandaag de dag is een stevige verschuiving gaande binnen de zorgsector. De levensstijl van cliënten en zorgmedewerkers verandert en daarbij ook de behoeften. Zo is er de afgelopen jaren veel informatie bijgekomen en kan een cliënt zelf ook veel informatie vergaren. Van een grote verscheidenheid aan medische apps tot zogenaamde wearables als de fitbit, hebben hun intreden gedaan. Al deze informatie, die op deze manieren wordt vergaard, is van grote waarde. We moeten echter toe naar een manier waarbij deze vloedgolf aan informatiestromen gereguleerd wordt en het liefst op één overzichtelijk dashboard samen komt. Dit kan in de vorm van een Persoonlijk Gezondheidsdossier (PGD).

 

Microsoft HealthVault maakt het mogelijk om alle medische gegevens die een cliënt van belang acht op een overzichtelijke manier in een persoonlijk dossier samen te laten komen. Op deze manier kunnen niet alleen de gegevens van een cliënt bij een huisartsenpost, ziekenhuis, of andere zorginstellingen, maar tevens de gegevens vanuit apps of wearables gebundeld worden. Zo zijn ze terug te vinden zijn op één centrale plaats. Dit alles is mogelijk doordat de cliënt zelf bepaalt welke gegevens hij aan zijn of haar dossiers wil toevoegen. Dit geeft de cliënt de touwtjes in eigen handen, wat past bij de behoeften binnen de eerder genoemde levensstijl. De cliënt kan zo ook met HealthVault de gewenste vertrouwenspersonen inzicht geven in zijn of haar gegevens.

 

Microsoft HealthVault is dusdanig naar iemands wensen af te stellen dat het voor iedereen op een juiste manier bijdraagt aan een gezonder en bewuster leven. Onderstaand filmpje laat in grote lijnen zien wat de mogelijkheden zijn van het gezondheidsplatform Microsoft HealthVault. In onze bibliotheek zijn tevens kennisdocumenten te vinden omtrent PGD's d.m.v. Microsoft HealthVault.

 

 
 

 

Wellicht heeft uw organisatie wensen om apps te ontwikkelen, heeft u al apps ontwikkeld voor cliënten of zijn er informatiestromen, die u graag op een duurzame manier wilt reguleren? Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken hoe HealthVault kan bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van uw organisatie en cliënten.

 

Klik op onderstaande button om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen omtrent HealthVault en wij nemen z.s.m. contact met u op.