Zorgstad Roosendaal enthousiast over Hesher

​Zorgstad Roosendaal enthousiast over Hesher®


Zorgstad Roosendaal heeft als doel om de zorg dichter bij de klant te brengen. Dit doen ze door voorop te lopen waar het gaat om de kwaliteit en kwantiteit van de zorg in de regio, voor nu en in de toekomst. Dit was dan ook de reden dat ze enthousiast waren over Hesher. Lees hieronder meer over het interview en hoe je als partner mee kunt doen aan de pilot!

De kop van het artikel zet de toon van het interview; "Met Hesher® deel je eenvoudig én veilig informatie over jouw gezondheid."
Zorgstad Roosendaal richt zich op de toekomst, net als Hesher®. Een bijdrage leveren aan de uitdagingen in de zorg is het centrale thema van Thysia, en tevens een van de redenen waarom Hesher is opgericht. In het interview gaat Zorgstad Roosendaal in op het hoe en wat van Hesher®. De reden van het ontstaan van Hesher® wordt onder andere ten sprake gebracht, namelijk het overbruggen van de informatiekloof tussen systemen van zorgaanbieders en de informatie die de cliënt zelf heeft. Hesher is een platform dat voor iedereen geschikt is, het is voor jong en uit! Dat veel 65-plussers gebruik maken van het internet om informatie te zoeken over (hun) gezondheid blijkt uit onderzoek van het CBS, Hesher® kan hen hierbij helpen.

Op de voordelen en het innovatieve karakter van Hesher® is uitgebreid ingegaan, waar ten sprake komt dat we het belangrijk vinden dat de klant de baas blijft over zijn/haar eigen gegevens. Het is belangrijk dat mensen zelf kunnen bepalen met wie ze hun informatie delen. De veiligheid en privacy van deze gegevens worden tevens gewaarborgt door Hesher®. De Lange over het karakter van Hesher®;
Het innovatieve van Hesher® zit hem volgens De Lange vooral in de community-gedachte. “Een gezondere samenleving door betere informatie is onze missie. Die hebben we vertaald in de mogelijkheden van ons platform. Je kunt er betrouwbare informatie vinden, bijhouden en delen. Met Hesher® onderscheiden we ons omdat wij ons richten op de samenwerking van zorgaanbieders en consumenten die bewust bezig willen zijn met hun gezondheid. Een ander pluspunt van Hesher® is dat het toegankelijk is doordat je gegevens eenvoudig kunt delen, zonder tussenkomst van een platform. Essentieel is dat je altijd de baas blijft over je eigen gegevens. Je bepaalt zelf met wie je welke informatie uitwisselt en voor hoe lang.”

Ook worden onder andere de specifieke aanpak en de bijdrage die Hesher® levert aan de informatie-uitwisseling in de zorgsector belicht;
We integreren met verschillende platforms en respecteren daarmee de keuzevrijheid van de consument. Daarbij zijn open standaarden heel belangrijk. Een voorbeeld hiervan is dat zorgaanbieders digitaal inzage bieden in hun dossier van de patiënt. Dit kan op vele manieren, wij streven naar een Nederlandse variant op de Amerikaanse Blue Button. Letterlijk een grote blauwe knop waarmee je eenvoudig digitale informatie kunt ophalen. We hebben hierover al goed contact met Nictiz, het landelijke expertisecentrum dat standaardisatie van ICT in de zorg faciliteert.”

Meer lezen over het interview? Lees hier het interview door Zorgstad Roosendaal.
Interesse in Hesher en/of deelnemen aan de pilot? Lees hier meer over Hesher!