Peka Kroef zeer tevreden met leveranciersportal van Thysia

logo Peka, klant van Thysia

Peka Kroef zeer tevreden met leveranciersportal van Thysia

 

'Telers wisselen snel en efficiënt informatie uit met aardappelverwerker'


Telersportaal levert real-time informatie

Peka Kroef heeft voor de portal oplossing van Thysia gekozen, zodat de telers real-time informatie over hun goederen via internet kunnen opvragen. Louis Hartjes, ICT Manager, vertelt: 'De informatie-uitwisseling met de telers ging voorheen per fax en telefoon en was zeer tijdrovend voor beide partijen. Via de leveranciersportal gaat dit nu veel sneller en efficiënter.' De telers van Peka Kroef kunnen nu via internet inloggen op hun persoonlijke site en kunnen daar over aangeleverde goederen rapportages opvragen die direct uit Microsoft Dynamics NAV komen. Daarnaast kunnen de telers nieuwsberichten en mededelingen van Peka Kroef inzien. In de toekomst wenst Peka Kroef de portal verder uit te breiden met overige informatie uit het ERP-systeem.

 

Aardappelverwerker zoekt efficiënte oplossing voor telers

Peka Kroef is een Nederlandse onderneming met 180 medewerkers en verkoopt in diverse West Europese landen. Peka Kroef levert diverse aardappel- en groenteproducten aan de industrie, AGF-handel, horeca, catering, grootkeukens en retail. Hartjes vertelt: 'De basisproducten worden aangeleverd door circa 150 telers, waarmee Peka Kroef intensief samenwerkt. De informatie-uitwisseling met de telers gebeurde per fax en telefoon en was zeer tijdrovend voor beide partijen.'

 

Kennis van portal en ERP

Peka Kroef had een directe behoefte aan een portal en kwam al snel terecht bij Thysia Information Management. 'We waren gelijk overtuigd van de kwaliteiten en de oplossing van Thysia, doordat zij kennis en ervaring hebben in ERP én portals', aldus Hartjes. 'Wij ervaren bij portalleveranciers dat zij weinig tot geen kennis van ERP hebben en bij ERP leveranciers zijn de portal mogelijkheden weer beperkt.' In verband met het naderende oogstzeizoen had Peka Kroef direct behoefte aan een portal en Thysia heeft ervoor gezorgd dat het project op korte termijn kon worden gerealiseerd.

 

Samenwerking via leveranciersportaal

Thysia levert producten en diensten op het gebied van Informatie Management. Hiermee kunnen organisaties eenvoudiger samenwerken, beter en sneller inzicht krijgen in relevante informatie en transparanter worden. Hartjes: 'Door middel van Microsoft SharePoint heeft Thysia ervoor gezorgd dat onze gegevens uit Dynamics NAV eenvoudig, gebruiksvriendelijk en veilig via internet beschikbaar worden gesteld.' Op deze manier kunnen nieuwsberichten van Peka Kroef aan alle telers worden getoond en kunnen de telers hun eigen gegevens inzien. Deze gegevens bestaan onder andere uit de terugmelding door middel van rapporten, waar de teler het verschil kan zien tussen de proefrooiingen en oogst. 'Onze organisatie, maar ook de telers zelf, kunnen nu met de portal veel sneller en efficiënter werken,' aldus Hartjes.

 

Toekomst

In de toekomst wenst Peka Kroef de portal verder uit te breiden met overige informatie uit Dynamics NAV, zoals productspecificaties. Hartjes: 'Thysia kan ons in de toekomst perfect helpen met de verdere integratie tussen SharePoint en Dynamics NAV. Met de leveranciersportal van Thysia hebben we nu een oplossing die in de toekomst goed aanpasbaar en uitbreidbaar is.' Meer informatie over Peka Kroef en Thysia kunt u vinden opwww.pekakroef.nl en www.thysia.eu.