Thysia ontwikkelt samen met Logic Vision het FuelVision klantenportaal


Thysia ontwikkelt samen met Logic Vision het FuelVision klantenportaal

 

Door de kennis van Logic Vision over de oliebranche te combineren met de kennis van Thysia over het ontwikkelen van webportalen, is het FuelVision klantenportaal ontstaan.

 

Met de tijd mee...

Logic Vision streeft ernaar met haar tijd mee te gaan en proactief in te spelen op de behoeften van haar klanten. Dat blijkt ook wel uit een recente blog over het nut van webportalen: "Waar de klant van gisteren nog tevreden was met het bellen op kantooruren, verwacht de hedendaagse klant dat hij 24 uur per dag, 7 dagen per week informatie kan opvragen of delen. Een extra last? Nee, een kans! Namelijk de kans je te onderscheiden van de concurrentie door extra dienstverlening te bieden. Dit kan in de vorm van een klantenportaal. Met een klantenportaal kan de klant informatie opvragen en/of bewerken wanneer het hém uitkomt."

 

Als reactie op die veranderende klantenbehoefte heeft Logic Vision, in samenwerking met Thysia, een klantenportaal voor gebruikers van de olie-oplossing FuelVision ontwikkeld.

 

FuelVision klantenportaal

Dit portaal geeft klanten 24/7 toegang tot gegevens als orders, facturen en tankpassen, maar biedt ook de mogelijkheid om gegevens zoals adressen, direct door de klant te laten aanpassen. Kijkt u ook naar de korte demonstratievideo voor een introductie van het klantenportaal.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Kijk dan hier of kom naar ons seminar over webportalen op 26 september.