Gratis risico analyse ten behoeve van de NEN 7510 norm

Informatiebeveiliging


​Vanaf oktober 2013: Gratis risico analyse ten behoeve van de NEN 7510 norm

 

Informatiebeveiliging

De laatste tijd is er veel commotie op het gebied van informatiebeveiliging in de zorgsector. Uit verschillende onderzoeken (o.a. door College Bescherming Persoonsgegevens) is gebleken dat informatiebeveiliging binnen de zorgsector nog lang niet in orde is. Mede de NEN 7510 norm geeft hier informatie over en biedt een raamwerk voor de inrichting van informatiebeveiliging in de zorg. De norm richt zich op alle zorginstellingen en organisaties die betrokken zijn bij gezondheidszorg. Alhoewel er een ‘handboek’ bestaat, is het moeilijk voor de instellingen om deze helemaal te doorgronden.

 Gratis risico analyse met TISSNEN 7510 norm

Risico analyse

Om u te ondersteunen met het implementeren van de NEN 7510 norm lanceren wij een gratis versie van onze applicatie Thysia Information Security Solution (TISS). Dit doen we door het bekende Freemium model toe te passen waarbij instellingen een gratis versie en een betaalde versie beschikbaar krijgen. De gratis versie van de applicatie zal bekend staan onder de naam ‘TISS Express’, terwijl de betaalde versie vanaf nu ‘TISS Premium' genoemd zal worden. TISS Express is bedoeld om zorginstellingen en betrokken partijen te ondersteunen bij het uitvoeren van een NEN 7510 risico analyse. Met behulp van deze oplossing kunt u eenvoudig de huidige status van uw informatiebeveiliging vaststellen, in relatie tot de NEN 7510 norm.

TISS Express en TISS Premium

Via het aanvraagformulier op onze website kunt u gratis toegang tot TISS Express aanvragen. Hierna wordt via email een username en password voor de TISS Express omgeving toegezonden. Aan de hand van de verkregen risicoanalyse resultaten, kunt u zelf bepalen of het zinvol is om TISS Premium, de betaalde versie van TISS, aan te schaffen. Met TISS Premium kunt u actief aan de slag met het implementeren van de vereisten voor de NEN 7510 norm. TISS Premium wordt aangeboden in de vorm van een abonnement, dat u maandelijks kunt wijzigen.

Thysia Information Management staat voor informatie delen en samenwerken. Met onze oplossingen streven we ernaar bij te dragen aan de optimalisatie van de informatiestromen en informatiebeveiliging in de zorg sector.