Seminar “SharePoint in de zorg” trekt veel bezoekers


Seminar “SharePoint in de zorg” trekt veel bezoekers


Het thema alleen al roept veel herkenning op binnen de zorgbranche. SharePoint in de zorg is een belangrijk aandachtspunt en daardoor is het seminar een groot succes. Dertig bezoekers hebben kennis gemaakt met diverse standaard SharePoint functionaliteiten.

Thysia organiseerde op 16 februari j.l. deze middag om professionals uit de zorg kennis te laten maken met SharePoint. Belangstellenden werden geïnformeerd over de hoe je trends als het nieuwe werken kunt invullen met o.a. een social intranet en informatie kunt inzien en bewerken met iPads.

Michiel van Praat, SharePoint Consultant bij Thysia, gaf een presentatie en demo over ThysCare®, het standaard intranet voor de zorg. Dit is als template ontwikkeld om eenvoudig te kunnen hergebruiken binnen andere zorginstellingen. Hierbij ging hij in op kwaliteitsmanagement door middel van documentbeheer en het inzetten van workflows. Daarnaast legde hij uit hoe je autorisaties kunt gebruiken om op verschillende niveaus nieuwsberichten te groeperen. Het sociale karakter kwam naar voren zoals mysites, twitter webparts, tags en smoelenboeken. Hij sloot zijn presentatie af met het ontsluiten van informatie via iPads.

Ton van Daelen, bestuurder bij WZC Zuiderhout, legde uit op welke manier de zorginstelling SharePoint inzet voor kwaliteitsmanagement. Hierbij lag de focus op hun visie op informatievoorziening.

Alexander van der Dussen, accountmanager bij Thysia, gaf een levendige presentatie over hoe MEE West-Brabant succesvol gebruikt maakt van de Document Management oplossing. Deze is gebaseerd op SharePoint en naadloos geïntegreerd met het ERP systeem. De toepassing wordt ingezet voor het digitaliseren van cliëntendossiers.

Bert Otte, (interim) Healthcare Solutions Manager bij Thysia, ging in op de impact van het nieuwe werken op informatiebeveiliging en de NEN7510 normering. Hierbij werden de zeven belangrijkste redenen verteld om NEN7510 in te voeren. Daarnaast gaf hij een demo over de Thysia Information Security Solution (TISS) voor het invoeren en borgen van NEN7510 normen. Dit systeem is gebaseerd op SharePoint en wordt in de cloud aangeboden via Windows Azure.

Er kan worden geconcludeerd dat het seminar zeer succesvol is geweest. Vanwege de vele aanmeldingen wordt het seminar herhaald op 19 april 2012 in Breda. Schrijf u nu in voor dit event!

Bekijk alle foto’s van het seminar op onze Facebook pagina.